• 100% katoen
  • Praktisch en royaal
  • Gemaakt in Europa
  • Anti-allergeen

FAQ

– wieg en/of ledikant

– matras

– 2 molton bedzeiltjes

– 3 molton hoeslakens of onderleggers

– 3 hoeslakens

– 2 dekens

– 3 bovenlakens

– 2 slaapzakjes

– 2 pyjama’s

– 1 babyfoon

– 2 aluminium kruiken

– 2 kruikzakken

– muziekdoosje

Een wiegje is lief, schattig en hoort bij een baby. Je kunt een wiegje ook makkelijk de eerste paar weken in je eigen slaapkamer zetten. Maar in een ledikantje past je baby langer, je hebt er dus meer aan. En met een hemeltje er boven is een ledikantje ook schattig en lief. Je baby’tje lijkt leuk extra klein in een groter bedje, maar ligt misschien wel minder knus. Welke keuze je ook maakt; zorg in ieder geval dat het bedje aan alle veiligheidseisen voldoet. Zet een wieg of bedje ook niet in de buurt van losse (gordijn) koorden en snoeren van elektrische apparaten (lamp, babyfoon, enzovoort). Je kind kan eraan trekken en erin verstrikt raken.

Gebruik de eerste 2 jaar een deken met een lakentje en maak het bedje stevig en kort op. Voor baby’s en dreumesen kan een dekbed (of een deken in een dekenhoes) nog te warm zijn. De beste kamertemperatuur voor een kinderkamer is 16 à 18 graden. In de warme zomermaanden is het moeilijk om de temperatuur constant te houden. Dit is helemaal niet erg, maar houd er wel rekening mee bij het aankleden en het toedekken van je kind. Sommige ouders zijn bang dat hun kind het koud heeft onder een deken en een lakentje. Die vrees is meestal onterecht. Of de temperatuur goed is, is het beste te voelen aan het nekje van de baby. Dat moet prettig warm aanvoelen. Bedenk dat een gezonde baby het niet zomaar te koud heeft in een goed geïsoleerd Nederlands huis. Als het kindje 2 is kan je overstappen op een deken in een dekenhoes.

– 1 aankleedkussen

– 2 aankleedkussenhoezen.

Wij hebben ze in wel 18 kleuren velours, maar ook in ruiten, stippen, sterren of met vrolijke uiltjes.

Er is keuze uit verschillende soorten luiers: katoenen luiers, inlegluiers en vele merken papieren wegwerpluiers. Alle soorten luiers doen datgene waarvoor ze zijn bedoeld; het verschil zit hem in de prijs, het gemak en de belasting voor het milieu. Het is aan jezelf om te beslissen welke argumenten je doorslaggevend vindt in de keuze voor een bepaalde luier. Verschonen is iets waar je handigheid in moet krijgen. Raadzaam is om de volgende vuistregels in acht te nemen:

– verschoon de luier om de 3 tot 4 uur, of eerder indien je merkt dat de luier vies is;

– leg alle benodigdheden van tevoren klaar, bijvoorbeeld in een handig opbergmandje van Cottonbaby.

– loop nooit weg bij de commode; ook niet als er wordt aangebeld of als de telefoon gaat. Moet je echt even weglopen, leg de baby dan even terug in het bedje;

– maak katoenen luiers altijd dicht met speciale veiligheidsspelden die niet open kunnen springen; of gebruik tape om de luier vast te zetten. Plak de tape niet op het babyhuidje; verschoon de baby in ieder geval elke keer nadat het heeft gepoept, om te voorkomen dat de billetjes rood en geïrriteerd raken; was katoenen luiers met een ongeparfumeerd wasmiddel.

Als je kindje erg woelt tijdens het slapen, kan het handig zijn om je kindje als het naar bed gaat en babyslaapzak aan te trekken. Deze zorgt ervoor dat je kindje zich niet kan blootwoelen en niet onder de dekens kan kruipen. Ook bemoeilijkt zo’n slaapzakje het om uit bed te klimmen, wat de kans op een vervelende val weer beperkt. Cottonbaby heeft ze met of zonder mouwtjes, en in 2 maten. Combineer een babyslaapzak in de zomer liever niet met een deken dan is slaapzak warm genoeg om je kind comfortabel te laten slapen. Voor de veiligheid sluit een slaapkje met een rits, niet met knopen, deze opent van boven naar beneden.

Een kussen is een lekker ding, waar je fijn mee kunt slapen, maar nodig is hij niet. In feite heeft niemand een kussen nodig, aldus onze kinderartsen. Voor kleine kinderen kunnen kussens gevaarlijk zijn, omdat ze erin kunnen stikken. Dit geldt vooral voor zeer kleine kinderen die zich nog niet kunnen omdraaien of hun hoofd nog niet goed kunnen oprichten. Als zulke kinderen met hun gezicht in het kussen liggen, kunnen ze in ademnood komen. Dus: gebruik geen kussen zolang het kind er niet om vraagt en als het nog zeer jong is.

De grens voor het veilig gebruik van een kussen is moeilijk aan te geven. Je kunt de grens daarom hoger stellen dan misschien echt nodig is. Vanaf 3 jaar lijkt een veilige leeftijd. Daarom zit in de verpakking van de dekenhoezen van Cottonbaby nog geen kussensloop. Bij onze junior-dekbedovertrekken en 1-persoondekbedovertrekken wordt wel een kussensloop meegeleverd.

 

 

TOG-waarde is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de TOG-waarde, des te hoger de warmte- en isolatiewaarde van het materiaal.

Warmtestuwing bij baby’s is een wetenschappelijk aangetoond risico van wiegendood. Daarom is het van belang te weten of ze niet te warm zijn toegedekt en aangekleed. Veel ouders hebben de neiging hun baby te warm aan te kleden of te bedekken. Behalve het risico op warmtestuwing zorgt een verhoogde temperatuur ook voor onrusten slaapproblemen.

De warmte van een materiaal wordt uitgedrukt in de TOG-Waarde. Hoe hoger de waarde, hoe warmer het is. Maar: wanneer heb je nu welke waarde nodig en wat trekt je eronder aan?

tog-waarden

 

Als je textiel van Cottonbaby koopt, kun je vertrouwen op een goede kwaliteit. Om de producten langer mooi te houden hebben we enkele handige tips voor je.

                • Om het product zo mooi mogelijk te houden raden wij aan het product de eerste keer apart en op een koud wasprogramma te wassen.

                • Binnenstebuiten wassen en strijken is altijd verstandig, hiermee voorkom je vale strepen en beschadiging van de applicatie.

                • Sorteer onze producten en ander textiel zorgvuldig, afhankelijk van stofkwaliteit en wasetiket.

                • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel.

                • Stel de wasmachine in op het geschikte programma en was op de aangegeven temperatuur.

                • Zodra de was klaar is, het textiel zo snel mogelijk uit de wasmachine halen. Dit voorkomt afgeven van de kleur.

                • De wasmachine niet overladen! De was kan dan niet naar behoren ronddraaien in de trommel en wordt daardoor minder goed schoon. Bovendien lossen waspoeders niet naar behoren op, waardoor er meer kans is op poederresidu, vlekken en verminderde wasprestaties.

                • Let er ook op, dat tijdens het drogen van de was in een droger het textiel goed kan ronddraaien. Overladen kan overmatig kreuken tot gevolg hebben. Als het ventilatiegat van de droger verstopt raakt, kan het textiel warmteschade oplopen.

Hieronder vind je uitleg over alle symbolen zoals je die op het wasetiket in onze producten kunt vinden.

wasvoorschrift

Wieglaken 75×90 cm
Ledikantlaken 120×150 cm
Hoeslaken wieg 40×80 cm
Hoeslaken ledikant 60×120 cm
Hoeslaken junior 70×150 cm
Hoeslaken 1-persoons 90×200 cm
Dekenhoes ledikant 100×135 cm
Junior dekbedovertrek 120×150 cm
1-persoons dekbedovertrek 140×200 cm
Kinderkussensloop 50×60 cm
Wiegdeken 75×90 cm
Ledikantdeken 120×140 cm
Slaapzak klein 80 cm
Slaapzak groot 110 cm
Aankleedkussenhoes 46×68 cm
Badcape 75×75 cm
Boxkleed 85×105 cm
Hemel hoogte: 165 cm (voor ronde standaard)
Knuffelkonijn 45 cm
Verschoonmatje 30×60 cm
Winkelwagen